Selecteer pagina

De Wit Transport BV en Europiren BV hebben vandaag bekend gemaakt dat ze gaan samenwerken voor de levering van MagTreat-S®, magnesiumhydroxide voor gebruik in uitlaatgasreinigingssystemen (scrubbers) aan boord van schepen in de regio Antwerpen-Rotterdam

Met de introductie van IMO 2020 zijn de limieten voor zwavelemissies door schepen drastisch verlaagd. Één van de mogelijkheden om aan de nieuwe regelgeving te voldoen, is het plaatsen van scrubbers aan boord van schepen. Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van een scrubber de meest economische en tegelijkertijd de meest milieuvriendelijke optie is. De zogenaamde hybride en gesloten gaswassers vereisen het gebruik van een alkali. Magnesiumhydroxide is een milde, maar zeer effectieve alkali die veilig te gebruiken is (geen ADR-goed).

MagTreat-S® is het enige natuurlijke magnesiumhydroxide dat qua chemie en prestaties kan concurreren met synthetisch magnesiumhydroxide. Het is een gestabiliseerde suspensie met een vaste stof gehalte van 65%. MagTreat-S® heeft snel een uitstekende reputatie weten te verwerven op basis van de optimale prestaties en de efficiënte supply chain. MagTreat-S® wordt geproduceerd in verschillende strategisch gelegen productielocaties in Europa. Voor de leveringen in de regio Antwerpen-Rotterdam wordt de MagTreat-S® gemaakt bij de firma WideScope BV in Gent.

Henk Don, Managing Director van Europiren B.V .: “Tot nu toe leverden we MagTreat-S® per tankauto, maar door de snel groeiende volumes werden vrachtwagenleveringen op terminals steeds meer een issue. Daarom zijn we erg blij dat we samen met De Wit Transport nu MagTreat-S®  board / board kunnen leveren, wat ons meer flexibiliteit geeft qua levertijd en bovendien geen andere processen aan boord verstoort.”

Peter De Wit, bestuurder van De Wit Transport: “Het transport en de levering van magnesiumhydroxide past goed bij onze activiteiten. We hadden de toegenomen vraag naar magnesiumhydroxide opgemerkt en we verwachten een aanhoudende sterke groei. Daarom hebben we een schip speciaal voor MagTreat-S®  in de vaart genomen. ”

Europiren (gevestigd in Rotterdam) is de exclusieve distributeur van Russian Mining Chemical Company (RMCC), een toonaangevende producent van magnesiumhydroxide. RMCC bezit 2 van ’s werelds grootste bruciet (minerale vorm van magnesiumhydroxide) afzettingen en produceert bijna 350.000 ton per jaar. Andere belangrijke markten zijn polymeren en kunststoffen, papier en pulp, landbouw en afvalwaterzuivering.

De Wit Transport (gevestigd in Antwerpen) is een nichespeler in de binnenvaart voor het vervoer van bulkproducten. Er is een uitgebreide ervaring in de sector door enerzijds langetermijnrelaties met klanten en anderzijds maakt De Wit Transport deel uit van de Charles De Wit Holding waarbij meer dan 70 jaar ervaring in bunkering aanwezig is via haar bedrijven De Wit Bunkering (binnenvaart) en BTB (zeevaart).

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. Henk Don of met dhr. Tim Peeters.

Tim Peeters

CEO bij De Wit Bunkering NV

Tim@dewit-bunkering.com
+32(0)468 027 596

Henk Don

Managing Director bij Europiren BV

H.don@europiren.com
+31(0)615 081 860